ontdek
-
Gentenaer
Gentenaer is een Belgische gouda die voortkomt uit de Vlaemsche traditie van genieten. De kaas wordt ambachtelijk gerijpt op houten planken. Na 6 maanden ontluikt zijn sublieme zoete smaak in een traditioneel kaaspakhuis aan de rand van Gent. Ideaal voor op de boterham of als blokje op de tapasplank.
Gentenaer won de Super Gold medaille op de World Cheese Awards 2022-2023 in Wales, Verenigd Koninkrijk.
-
Maigre du Nord
Deze minder vette harde geitenkaas werd door een jury van onafhankelijke kaasmeesters op de World Cheese Awards 2021-2022 in Oviedo, Spanje bekroond met de gouden medaille. De geitenmelk voor deze geitenkaas komt van geitenboer Hans uit Maarkedal (omgeving Oudenaarde). Deze melk wordt dagvers verkaasd in Lotenhulle.
Maigre du Nord won de Bronzen medaille op de World Cheese Awards 2022-2023 in Wales, Verenigd Koninkrijk.
-
BoereJan
Een ambachtelijk verhaal van de beste weilanden van het Meetjesland, gelukkige koeien, héérlijke Belgische volle hoevemelk, een eigenzinnige kaasboer en lekkere en zuivere boerderijkaas van eigen bodem.
-
Gentse Keizer
Dit kaasje met zijn typische zwarte korst is gemaakt van de beste Belgische volle hoevemelk en gedurende 8 weken veredeld en gerijpt op houten planken. Smaakt smedig, romig en intens. échte oldschool Belgische kaas.
-
Rosse Jeanette
Een halfharde kaas met kleine gaatjes die gedurende 2 weken met roodsmeer geborsteld wordt. Zo verkrijgt deze kaas zijn ros oppervlak. De wrongel van deze kaas werd geschud en bevat veel zuurstofmoleculen. Het samenspel van zuurstof en zuivel zorgt voor een typische aangename smaak.
-
Wittekop
Een braaf, zacht kaasje met een typische eetbare witschimmelkorst die geurt naar vers geplukte champignons. Het zuivel is heel crèmig en smaakt fris en speels.
-
Biloute
Halfharde gewassen kaas met ambachtelijk natuurkorst van het type abdijkaas. Veelal worden abdijkazen net zoals goudse kazen ingesmeerd met een plasticcoating om de kaas langer te kunnen bewaren. Bij Biloute laten we het spel van schimmels, bacteriën en gisten de vrije loop.
-
Biloute Bière Brune
Halfharde gewassen bierkaas met ambachtelijke natuurkorst van het type abdijkaas. Door bruin bier toe te voegen aan de wrongel krijgen we een fruitige, bittere toets in de smaak. Deze kaas geurt naar heerlijk bruin Trappistenbier.
-
Lotenhulle Bufflonne
Een hoevekaas gemaakt van melk van buffels die grazen op de Keysershoeve in Zoersel, de enige buffelboer in Vlaanderen. Deze kaas heeft een licht vochtige korst van natuurlijk roodflora. Het ivoorkleurige zuivel is smeuïg en smelt op de tong. De smaak van het zuivel is lichtzoet, aards, met toetsen van gist, boter, hooi, noten, witte chocola en paddenstoelen. Naarmate de kaas langer rijpt, wordt dit smaakprofiel nadrukkelijker.
Lotenhulle Bufflonne won de Zilveren medaille op de World Cheese Awards 2022-2023 in Wales, Verenigd Koninkrijk.
-
Lotenhulle Rouge
Deze hoevekaas heeft een licht vochtige korst van natuurlijk roodflora. Vlak daaronder is het zuivel lichtgeel, met een smeuïg zachte textuur. In het midden is het zuivel compact, met enkele oogjes. Deze kaas heeft toetsen van hooi, beukennootjes, kastanjes en een aangenaam zoetje. Naarmate de kaas langer rijpt, wordt de structuur smeuïger en romiger en de smaak nadrukkelijker.
Lotenhulle Rouge won de Bronzen medaille op de World Cheese Awards 2022-2023 in Wales, Verenigd Koninkrijk.
-
Lotenhulle Fermier
Harde hoevekaas met een ambachtelijk bruingrijze natuurkorst. Snij deze kaas in plakjes en leg hem op je boterham. De verse volle Jersey koemelk zorgt voor een heel romige textuur. Herontdek de smaak van vroeger!
-
Lotenhulle Cabral
Deze kaas is een harde geitenkaas met een bruingrijze natuurkorst welke ambacht uitstraalt. Deze geitenkaas wordt gemaakt op basis van Oost-Vlaamse geitenmelk uit Maarkedal.
WEETJE. De eiwitten en vetten in geiten- melk zijn makkelijker en lichter te verteren dan die van koemelk.
-
Merx Vagebolleke
Halfhard kaasje van Jersey koemelk waarvan de korst gedurende 3 weken wordt gewassen met roodsmeerbacterie. Jong en smeuïg karakter met een zachte romige nasmaak. Naarmate de kaas langer rijpt wordt de smaak pittiger.
Merx Vagebolleke won de Zilveren medaille op de World Cheese Awards 2022-2023 in Wales, Verenigd Koninkrijk.
-
Merx gekruid
Merx Gekruid is een bolvormig raspkaasje met fleur de sel, gemalen zwarte peper, fijngesneden knoflook en afgewerkt met kleurrijke bloemblaadjes. Dit kaasje wordt gedurende enkele maanden geaffineerd en gedroogd tot wanneer bijna alle vocht is verwijderd. Vanaf dan is de smaak pittig en intens en kan hij geraspt worden.
Winnaar van de Gouden Tavola 2022 op de Tavola vakbeurs te Kortrijk.
-
Merx Camarck
De naam van dit kaasje is een samentrekking van twee woorden nl. “Camembert” en de rivier de Mark. Het heeft een licht krijtige tot smedige textuur omgeven door een natuurlijke witschimmelkorst. Romig en zacht van smaak met een toets van champignons. Heerlijk op een kaasplankje of om te verwerken in creatieve gerechtjes. Hoe langer de rijping, des te crèmiger de zuivel…
-
Merx Landloperke
Dit gewassenkorstkaasje wordt gemaakt op basis van plantaardig gestremde melk van de Jersey koe. Het zuivel heeft een lopende textuur en een pittige, unieke en karaktervolle smaak met een licht bittertje op het einde. Dit “lopend kaasje” wordt in vorm gehouden door een kanten ‘lingerie’.
-
Merx Lochtenberger
Halfharde kaas van Jersey koemelk met gewassen korst die doet denken aan de bergkazen uit Frankrijk of Zwitserland.
Copyright 2024 - Little Cheese Farm bv - Algemene voorwaarden |
Cookiebeleid |
Privacybeleid |
Handcrafted by CrayonCru®