Topchef Jeroen Meus maakt heerlijke pompoenrisotto met onze Maigre du Nord
Fantastische kaas uit Aalter. Zoals de meester het zelf zegt: ge aalter uw brood, ge aalter uw vlees … maar ge aalter vooral uw kaas.
Jeroen Meus maakte in zijn populaire kookprogramma Dagelijkse Kost op VRT 1 een heerlijke Pompoenrisotto met prei en onze gouden medaille winnaar Maigre du Nord.
Deze minder vette harde geitenkaas werd door een jury van onafhankelijke kaasmeesters op de World Cheese Awards 2021-2022 te Oviedo, Spanje bekroond met de gouden medaille.
Fantastische kaas uit Aalter. Zoals de meester het zelf zegt: ge aalter uw brood, ge aalter uw vlees … maar ge aalter vooral uw kaas.
RECEPT
Ingrediënten
- 1 teentje look - 1 sjalot - een scheut olijfolie - 200 g risottorijst - 2 stengels prei - 400 g pompoenen - enkele takjes tijm - enkele blaadjes laurier - een snuif grof zout - 6 deciliters groentebouillon - 100 g pompoenpitten - 80 g Maigre du Nord geitenkaas - 60 g boter - enkele takjes waterkers
Bereiding
- 1 teentje look - 1 sjalot - een scheut olijfolie - 200 g risottorijst
Snijd de sjalot en de look fijn. Doe een scheut olijfolie in een pan en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg er ook al de risottorijst aan toe
- 2 stengels prei
Spoel de prei onder koud water en snijd hem fijn. Voeg de stukjes toe aan de rijst en sjalot
- 400 g pompoenen - enkele takjes tijm - enkele blaadjes laurier - een snuif grof zout
Schil de pompoen, verwijder de pitten en rasp de pompoen met een fijne rasp bij de rijst en de andere groenten. Roer alles eens goed om. Zorg ook al voor de kruiding: wat tijm, enkele blaadjes laurier en wat grof zout
- 6 deciliters groentebouillon
Voeg de bouillon toe en zet een deksel op de pan en laat de risotto 12 à 15 minuten rustig garen onder deksel zonder te roeren
- een scheut olijfolie - 100 g pompoenpitten
Verwarm wat olie in een pan en bak er de pompoenpitten in aan totdat ze wat poffen. Laat ze wat uitlekken op keukenpapier
- 80 g Maigre du Nord geitenkaas - 60 g boter
Eens de risotto gaar is, haal je de kruiden eruit en roer je alles eens goed om. Rasp de geitenkaas en voeg het grootste deel toe aan de risotto, de rest gebruik je als garnituur. Voeg de boter toe en eventueel wat extra bouillon en kruid de risotto eventueel nog met extra peper en zout
- enkele takjes waterkers
Werk de risotto af met de gepofte pompoenpitten en een takje waterkers.
Bron: VRT 1, Dagelijkse Kost
Copyright 2024 - Little Cheese Farm bv - Algemene voorwaarden |
Cookiebeleid |
Privacybeleid |
Handcrafted by CrayonCru®